nieuws

Minister: Geen vertraging hsl door tijdelijke hellingbanen

bouwbreed Premium

den haag – Met de aanleg van tijdelijke hellingbanen aansluitend op de nieuwe fietsbrug over de A16 denkt minister Peijs (verkeer) vertraging bij de aanleg van de hsl te voorkomen.

“Door een vergelijkbaar (tijdelijk) alternatief voor de verbinding via de Baileybrug en aanpassing van de bouwfasering worden de risico�s van de juridische procedures voor de voortgang van het project beheersbaar”, aldus de minister in antwoord op kamervragen.

Het Projectbureau HSL-A16 gaf deze maand opdracht om de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de A16 en de hsl tussen Breda en Prinsenbeek aan weerszijden te voorzien van tijdelijke hellingbanen. De Bredase rechter bepaalde begin november dat de oude fietsbrug over de A16 bij Prinsenbeek open moet blijven zolang de nieuwe fietsbrug niet veilig genoeg is.

De oude nog te slopen fietsbrug is een belemmerende factor voor de hsl-werkzaamheden. Wanneer de oude verbinding niet begin april kan worden afgebroken, dan heeft dat gevolgen voor de datum van gereedkomen van de hsl-zuid. In dat geval kan de schade oplopen tot 22 miljoen euro per maand.

Reageer op dit artikel