nieuws

Metselnet moet drie salarissen doorbetalen

bouwbreed

groningen – Metselnet moet drie ontslagen personeelsleden hun achterstallige salarissen doorbetalen. De onderneming uit Burgum weigerde dit aanvankelijk omdat de metselaars op basis van een tijdelijk contract in dienst waren. De oud-medewerkers vinden dat ze in vaste dienst waren en dus wel recht hadden op doorbetaling van het salaris. De kantonrechter heeft hen na een […]

groningen – Metselnet moet drie ontslagen personeelsleden hun achterstallige salarissen doorbetalen. De onderneming uit Burgum weigerde dit aanvankelijk omdat de metselaars op basis van een tijdelijk contract in dienst waren. De oud-medewerkers vinden dat ze in vaste dienst waren en dus wel recht hadden op doorbetaling van het salaris. De kantonrechter heeft hen na een kort geding in het gelijk gesteld. Metselnet moet het weekloon van 498 euro nu blijven uitkeren totdat de de arbeidscontracten zijn ontbonden.

O. van de Klok van FNV Ledenservice in Groningen is blij met de uitspraak. “We zitten al een hele tijd achter deze werkgever aan”. De FNV�er heeft nog een aantal vergelijkbare zaken liggen waarmee hij nu dezelfde procedure wil volgen. Daarnaast gaat hij voor de drie andere medewerkers ook de vergoeding van de reiskosten opeisen. “Vroeger konden we daar niet zo veel mee omdat de cao niet algemeen bindend was verklaard en Metselnet geen aangesloten onderneming is. Maar sinds vorig jaar is dat wel geval en kunnen we naleving van de cao vorderen.”

Reageer op dit artikel