nieuws

Metselbedrijf stuurt spam naar bedrijven

bouwbreed

rotterdam – Metselbedrijf Gebr. van der Heijden heeft zich schuldig gemaakt aan �spam�, het in grote hoeveelheden versturen van ongevraagde e-mails. Dat stelt de stichting Spamvrij.nl uit Rotterdam. Het metselbedrijf is om die reden opgenomen op de lijst van �spammers� op de website www.spamvrij.nl. Het is de eerste keer dat een bedrijf uit de bouw […]

rotterdam – Metselbedrijf Gebr. van der Heijden heeft zich schuldig gemaakt aan �spam�, het in grote hoeveelheden versturen van ongevraagde e-mails. Dat stelt de stichting Spamvrij.nl uit Rotterdam. Het metselbedrijf is om die reden opgenomen op de lijst van �spammers� op de website www.spamvrij.nl. Het is de eerste keer dat een bedrijf uit de bouw op deze lijst verschijnt.

Het versturen van spam aan consumenten is volgens de Europese Richtlijn voor Privacy in de Telecommunicatiesector verboden. Spam aan bedrijven is nog wel toegestaan, maar in strijd met de ongeschreven regels van internet. Uit een onderzoek van provider XS4ALL bleek dat spam veel irritatie en overlast veroorzaakt en dat 88 procent van de ondernemers en 85 procent van de consumenten voorstander is van een harde aanpak van overtreders.

Volgens een woordvoerder van Van der Heijden zijn de e-mail adressen aangekocht. Het bedrijf wilde belangstelling trekken voor de website www.pingpongtafel.nl. In de spam werden vragen gesteld. De antwoorden stonden op de website. “We hebben meer dan tweehonderd juiste inzendingen gehad”, aldus de woordvoerder. Onder de juiste inzenders is een weekend in een bungalowpark verloot. Het metselbedrijf heeft geen plannen voor een volgende actie.

Reageer op dit artikel