nieuws

Maastricht fout bij verplaatsen reuzenrad

bouwbreed

maastricht – De gemeente Maastricht trekt het boetekleed aan omtrent de gang van zaken rond het verplaatsen van het reuzenrad op het Vrijthof, enkele maanden geleden. Ambtenaren van de gemeenten verzuimden de bestuurders tijdig te informeren, met alle ellende van dien en een schadepost van 45.000 euro voor de gemeente. Het reuzenrad werd op een […]

maastricht – De gemeente Maastricht trekt het boetekleed aan omtrent de gang van zaken rond het verplaatsen van het reuzenrad op het Vrijthof, enkele maanden geleden. Ambtenaren van de gemeenten verzuimden de bestuurders tijdig te informeren, met alle ellende van dien en een schadepost van 45.000 euro voor de gemeente.

Het reuzenrad werd op een verkeerde plek opgebouwd. Het moest worden afgebroken omdat het 2 meter naast een speciale versteviging van de nieuwe Vrijthofgarage was opgebouwd. Maar ambtenaren, die dit constateerden, legden de bouw niet onmiddellijk stil. Pas toen het rad er stond, werd het gemeentebestuur ingelicht, dat besloot dat het rad weer moest worden afgebroken en verplaatst.

De gemeente heeft de protocollen aangescherpt om herhaling te voorkomen. Voortaan moet de bouw – om het even welk bouwproject – onmiddellijk worden stopgezet als een ambtenaar constateert dat er iets mis mee is.

De fout met het reuzenrad is gemaakt omdat de kaart die werd gebruikt, was verouderd. Dat kwam, omdat de nieuwe garage nog niet formeel is opgeleverd.

Reageer op dit artikel