nieuws

Limburg akkoord met sanering grindgat

bouwbreed

maastricht – Een meerderheid van Provinciale Staten in Limburg gaat akkoord met de sanering van grindgat In de Roes bij Maasbracht. Dat bleek tijdens een vergadering van de provinciale statencommissie voor water en milieu. De voormalige Staatsmijnen vulden het grindgat in de jaren �60 en �70 op met vervuilde mijnsteen. De voorgestelde sanering houdt in […]

maastricht – Een meerderheid van Provinciale Staten in Limburg gaat akkoord met de sanering van grindgat In de Roes bij Maasbracht. Dat bleek tijdens een vergadering van de provinciale statencommissie voor water en milieu.

De voormalige Staatsmijnen vulden het grindgat in de jaren �60 en �70 op met vervuilde mijnsteen. De voorgestelde sanering houdt in dat een extra deklaag van een meter wordt aangebracht, om verontreiniging van het grondwater te voorkomen.

De fracties van SP en GroenLinks hebben hier moeite mee. De SP eist dat DSM medeaansprakelijk wordt gesteld. “DSM heeft wat goed te maken, want het lekt en ploft daar elke week wel eens”, aldus SP-statenlid E. Bus. Gedeputeerde Evers wees dit van de hand. “Staatsmijnen waren een staatsbedrijf, vandaar dat het Rijk nu de helft van de saneringskosten van 70.000 euro meebetaalt”, aldus Evers.

Reageer op dit artikel