nieuws

Lafarge haakt aan bij sterk groeiende vraag in China

bouwbreed Premium

parijs – s Werelds grootste bouwstoffenconcern Lafarge breidt fors uit op zijn vestiging in Chongquing. De capaciteit van de cementfabriek wordt meer dan verdubbeld om te kunnen voldoen aan de sterke groeiende vraag in het zuidwesten van China. De regio waar Lafarge zijn producten kwijt wil, telt dertig miljoen inwoners.

De capaciteit van de fabriek te Chongquing wordt opgeschaald van 800.000 tot 1,8 miljoen ton. Met de uitbreiding is een investering gemoeid van 40 miljoen dollar. De te bouwen tweede productielijn komt naar planning over anderhalf jaar in gebruik.

Lafarge verwierf in juni 2003 voor 30 miljoen dollar een aandeel van 71 procent in de cementfabriek te Chongqing. “De investering laat goed zien welke strategie we volgen in China”, aldus topman B. Kasriel van Lafarge. “Omdat we al weer tien jaar ter plaatse zijn, hebben onze teams uitgebreide kennis en ervaring opgedaan. Daardoor kunnen we ons nu veroorloven snel en met goede kostenbeheersing te expanderen. Zo kunnen we veilig in een zwaar omstreden markt onze criteria ten aanzien van de rendementen overeind houden”.

Lafarge is in China actief met 2700 medewerkers. De onderneming heeft dertien producerende vestigingen. De vier cementfabrieken in China beschikken over een capaciteit van 3,8 miljoen ton.

De dakendivisie van Lafarge is begin deze maand in Thailand en India begonnen met de productie van dakpannen. Met de nieuwe fabrieken te Rayong en Bagelore is Lafarge Roofing in Azië present in zes landen. Het aantal productievestigingen nam sinds de Fransen in 1998 Azië tot hun werkterrein kozen toe tot twaalf. De fabrieken bieden in de regio arbeid aan 1600 medewerkers.

Lafarge is actief in 75 landen. Het concern realiseerde in 2002 met 77.000 medewerkers een omzet van 14,6 miljard euro.

Reageer op dit artikel