nieuws

Kunststof en aluminium domineren

bouwbreed

gent – Nauwelijks houtproducten op deze gevelvakbeurs, het is vooral aluminium en kunststof. Dat komt mede doordat de Belgen niet zo houtminded zijn. Inmiddels is Polyclose een echte internationale vakbeurs.

Dat heeft overigens nog niet geleid tot een verbreding naar het soort houtproducten dat in Nederland veel wordt toegepast in de gevel,” nuanceert M. Baumann. Ze is contactpersoon Nederland voor de Polyclose beursorganisatie.

De Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering- en geveltechniek wordt gehouden in het Belgische Gent. Het gaat om een vakbeurs die slechts drie dagen duurt en dat zal verklaren waarom er bij de openingen gisterochtend al rijen bezoekers voor de kassa stonden.

Polyclose is vooral een �gezellige� vakbeurs. “Echte grote verkopen vinden hier nauwelijks plaats. Wel moet je hier als standhouder minimaal een paar zitjes in je stand hebben, want de gemiddelde bezoeker houdt wel van een praatje met hapje en drankje. Duidelijk anders dan we in Nederland zijn gewend,” zo licht M. Baumann die gezelligheid toe.

Bijzonder nieuws heeft Polyclose dit jaar niet te melden en dat zal voor meer vakbeurzen gaan gelden. Bedrijven zijn het gehele jaar actief in het melden van productnoviteiten per post en steeds meer ook per email. Klein nieuws is er echter volop en het spitst zich vooral toe op verbeteringen aan bestaande producten of goedkopere versies daarvan.

Een beknopte opsomming maakt dat duidelijk: bij de kunststof plaatmaterialen voor veranda�s en dergelijke is nu een vijfwandige versie beschikbaar. Dacryl XS S5P houdt de warmte nog beter binnen of buiten als het om de zon gaat. Lexan Thermoclear is er nu in een nog beter zelfreinigende versie. De Easy Clean platen zijn daarvoor van een speciale coating voorzien. Andere aardigheidjes zijn een zonnescherm met ingebouwde verlichtingsarmaturen en de sectionale garagedeur die zonder de gebruikelijk veren ook betrouwbaar werkt. Airtop is een ventilatie-unit voor veranda�s, die de binnen opgewarmde lucht buitenlangs over het verandadak blaast als een soort thermisch luchtscherm.

Verzekeringspolis

Alisplast zoekt het in een sterkere poederlak en een anodisatielak om kleurverschillen mee te voorkomen. Op het oog klein nieuws, maar wel erg belangrijk als we J. Verstrepen, algemeen directeur Aliplast-Group, mogen geloven. Onder de kop �Overleven en groeien door te innoveren� deed hij in Alu-news de volgende uitspraak: “Innovatie is een must voor elk bedrijf, groot of klein. Nieuw, nieuw, nieuw! Vooruitdenken! Niet meer halsstarrig blijven vasthangen aan misschien achterhaalde systemen, tot de dood intreedt… maar wel dynamisch andere invalshoeken durven verkennen.”

Reageer op dit artikel