nieuws

Koop vist achter het net voor Lawrence

bouwbreed

londen – Koop Holdings zou er niet in zijn geslaagd de Britse civieltechnische aannemer Lawrence over te nemen. Koop deed een bod op dit bedrijf met een omzet van ongeveer 68 miljoen euro en zeshonderd werknemers.

Volgens het Britse vakblad Construction News heeft moedermaatschappij Bristol Water dit bod verworpen.

Koop wil geen commentaar geven op de ontwikkeling en kan ook niet aangeven of het andere overnamepogingen doet op de Britse markt. Volgens Construction News wordt Lawrence nu overgenomen door collega McNicholas.

Bristol Water heeft de Britse civielaannemer medio vorig jaar in de etalage gezet, omdat het bedrijf niet past bij de kernactiviteit als waterleidingbedrijf. Een woordvoerder van Bristol Water wil rond de overname geen enkele naam vrijgeven maar stelt wel dat de zaak naar verwachting binnen enkele dagen rond is en aan de Londense effectenbeurs, waar Bristol Water een notering heeft, kan worden gemeld.

Koop was in de markt voor Lawrence omdat het bedrijf goed zou aansluiten bij de Britse en internationale activiteiten van de in pijpleidingen gespecialiseerde dochter Nacap.

Lawrence en Nacap werken al samen bij de aanleg van een nieuw gasnet voor het Britse utiliteitsbedrijf Transco. Bovendien biedt Lawrence een goede ingang tot de groeiende Britse markt voor nieuwe kabels, pijpen en leidingen.

Reageer op dit artikel