nieuws

Hotel boven sporen Amsterdam CS

bouwbreed

AMSTERDAM – NS Vastgoed wil boven de sporen naast station Amsterdam CS een hotel bouwen. Het bestaande Ibis-hotel wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. De projectontwikkelaar maakt daarvoor gebruik van een in het verleden verkregen overbouwingsrecht. Het oorspronkelijke gebouw naar ontwerp van Benthem Crouwel telt 180 kamers. In de uitbreiding is plaats voor 187 kamers. […]

AMSTERDAM – NS Vastgoed wil boven de sporen naast station Amsterdam CS een hotel bouwen. Het bestaande Ibis-hotel wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. De projectontwikkelaar maakt daarvoor gebruik van een in het verleden verkregen overbouwingsrecht. Het oorspronkelijke gebouw naar ontwerp van Benthem Crouwel telt 180 kamers. In de uitbreiding is plaats voor 187 kamers. Het ontwerp voor de uitbreiding wordt geleverd door een andere architect.

De gemeente moet nog een bouwvergunning verlenen. Nieuwbouw pal naast het historische station is eerder fel bekritiseerd. Voor veel Amsterdammers behoort het bestaande hotel tot de lelijkste gebouwen van de stad.

Reageer op dit artikel