nieuws

Hochtief levert tolweg Israël op

bouwbreed

tel aviv – De Israëlische president Sharon heeft gisteren de eerste tolweg van het land geopend. Aan de Cross Israel Highway hangt een prijskaartje van 1,2 miljard euro. De publiek-privaat gefinancierde snelweg wordt dertig jaar beheerd door het consortium Derech-Eretz. De Duitse bouwer Hochtief neemt voor een derde deel in het consortium. “Met deze nieuwe […]

tel aviv – De Israëlische president Sharon heeft gisteren de eerste tolweg van het land geopend. Aan de Cross Israel Highway hangt een prijskaartje van 1,2 miljard euro. De publiek-privaat gefinancierde snelweg wordt dertig jaar beheerd door het consortium Derech-Eretz. De Duitse bouwer Hochtief neemt voor een derde deel in het consortium.

“Met deze nieuwe tolweg en de gunning van de Lane Cove Tunnel in Sydney bouwen we onze leidende positie bij de privaat gerealiseerde infrastructurele projecten verder uit”, aldus directeur H. Lütkestratkötter van Hochtief. Het concern voert al het beheer over elf tolwegen met een gezamenlijke lengte van 800 kilometer. De tolweg in Israël heeft een lengte van 87 kilometer. Op het traject zijn in drie jaar tijd tien op- en afritten, twee tunnels en 94 bruggen gebouwd.

Hochtiefs moederconcern RWE heeft 2003 afgesloten met een omzet van 44 miljard euro. Door de verkoop van raffinaderijen en tankstations zijn de activiteiten met 6 procent geslonken. De winst steeg met 18 procent tot 4,5 miljard euro. Kern van alle bedrijvigheden vormen de activiteiten op het gebied van de energie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels