nieuws

Groen licht voor 1900 woningen Waalsprong

bouwbreed

den haag – De Raad van State heeft de bouw van 1900 woningen bij Oosterhout definitief goedgekeurd. De woonwijk maakt onderdeel uit van de Nijmeegse Vinex-locatie Waalsprong, die 12.000 woningen zal tellen. De bezwaren richten zich vooral tegen het (reeds gebouwde) winkelcentrum in de nieuwe wijk. De bestaande detailhandel uit Oosterhout-dorp vreest voor overbewinkeling en […]

den haag – De Raad van State heeft de bouw van 1900 woningen bij Oosterhout definitief goedgekeurd. De woonwijk maakt onderdeel uit van de Nijmeegse Vinex-locatie Waalsprong, die 12.000 woningen zal tellen. De bezwaren richten zich vooral tegen het (reeds gebouwde) winkelcentrum in de nieuwe wijk. De bestaande detailhandel uit Oosterhout-dorp vreest voor overbewinkeling en verlies van omzet.

De Raad van State vindt de vrees echter ongegrond. Hoewel een verschraling van het aanbod denkbeeldig is, kan niet worden geconcludeerd dat de detailhandel direct wordt bedreigd, aldus het rechtscollege. De woningen worden halverwege dit jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel