nieuws

Grensmaas mogelijk deels Europees aanbesteed

bouwbreed

maastricht – Staatssecretaris Schultz (waterstaat) heeft bij de Europese Commissie een voorstel gedaan het project Grensmaas voor een deel Europees aan te besteden. Dat beweerde althans de Limburgse gedeputeerde M. Vestjens gisteren voor de provinciale statencommissie Water en Milieu.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat reageerde gisteren formeel met de mededeling, dat er dienaangaande “nog geen enkel besluit is genomen”.

De Grensmaas is een project in Zuid-Limburg dat de Maas bij overstromingen de ruimte geeft. Provincie en Rijk hadden het 450 miljoen euro kostende megaproject voor de ontgrinding van 50 miljoen kuub grind onderhands aanbesteed aan een consortium van in Limburgse actieve grindboeren en aannemers.

Maar de Europese Commissie zette Nederland onder druk om het project alsnog Europees aan te besteden. Volgens Vestjens wil Schultz de EC nu tegemoet komen door een deel van het project Europees aan te laten besteden. Om welk deel het gaat, weet hij ook niet.

De provincie Limburg gaat daarmee akkoord, onder voorwaarde dat er geen vertragingen in het plan optreden en dat er geen financiële consequenties zijn. Limburg wil hoe dan ook dat met het project in 2005 wordt begonnen.

Op 27 januari heeft Vestjens een gesprek met Schultz en minister Veerman van Landbouw over de mogelijke Europese aanbesteding. Vestjens denkt dat er dan meer duidelijkheid komt over de Europese aanbesteding.

Reageer op dit artikel