nieuws

Generatie nylon polyamide pluggen op markt gebracht

bouwbreed Premium

beek en donk – Sormat-PFG BV uit Beek en Donk brengt een nieuwe serie nagel- en gevelpluggen. Ze komen op de markt onder de naam Sormat Lyt nagelplug en Sormat Kat-N gevelplug.

De nieuwe generatie pluggen is gemaakt van hoogwaardig nylon polyamide 6, dat goed bestand is tegen weersinvloeden (-40 graden Celsius tot +80 graden Celsius), vochtigheid en veroudering. De nieuwe zig-zag lijn in de expansiezone geeft de pluggen een goede stabiliteit tegen buigen bij plaatsing. Daarnaast is er een betere en meer gelijkmatige expansie in het boorgat dan bij een rechte snedelijn. Door de goede en gecontroleerde expansie is een uitstekende belastingwaarde gegarandeerd, meldt de fabrikant.

De vorm en structuur van de kraag van de Sormat Lyt plug voorkomen dat deze plug te diep wordt ingeslagen in het boorgat. Door de verstevigde zone onder de kraag is de bevestiging toch stevig.

Door zijn extra lange expansiezone is de Kat-N gevelplug met name geschikt voor bevestiging in poreus materiaal zoals licht beton, gasbeton en holle steen. Door de krachtige expansie en de lange expansiezone is deze plug niet geschikt voor zwaar beton.

Reageer op dit artikel