nieuws

Gemeente Heerlen pikt gedoe rond Yab Yum niet langer

bouwbreed

heerlen – De eigenaar van een monumentale boerderij De Struyver in Heerlen, die hij wilde ombouwen tot een nieuwe Yab Yum, heeft gisteren alle bouwmaterialen van het terrein afgehaald. Hij deed dit nadat de gemeente Heerlen hem een ultimatum had gesteld, dat gistermiddag om 12 uur afliep.

Heerlen is het gedoe rond de illegale verbouwing van de boerderij uit 1742 tot bordeel meer dan zat. Begin deze week betrapte de gemeente de eigenaar op bouwactiviteiten, terwijl de man helemaal geen bouwvergunning heeft en ook in strijd handelt met de monumentenwet. Eerder al, in augustus, verbood de gemeente uitdrukkelijk verbouwingen aan het pand, maar de eigenaar begon sloeg deze week toch weer aan het vertimmeren. Daarop besloot de gemeente hem een ultimatum te stellen. Ook deed de gemeente aangifte wegens overtreding van het bouwverbod bij politie en justitie.

Eigenaar Rieteco van de boerderij was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Wel liet hij een aannemer alle dakpannen, bouwstenen en steigers van de bouwplaats weghalen. Hij haalde daarbij de deadline van 12 uur niet, maar de gemeente was coulant en gaf hem tot 17 uur de tijd. Gemeenteambtenaren stonden erbij om toe te zien dat alles ook werkelijk volgens afspraak gebeurde.

Rieteco wil de boerderij ombouwen tot een Yab Yum-achtig bordeel. Maar het zit hem tegen omdat de gemeente een aanvraag voor een bouwvergunning afwees.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels