nieuws

Geld nodig voor veilig onderwijs

bouwbreed Premium

woerden – Het ministerie van Onderwijs moet de veiligheid tijdens lessen techniek garanderen. Dat stelt de Hout- en Bouwbond CNV naar aanleiding van een Arbeidsinspectie-rapport waaruit blijkt dat in timmerafdelingen van scholen vaak onveilig wordt gewerkt. “De bedrijfstak, de vakbonden en het ministerie van Sociale Zaken steken miljoenen euro�s in arboconvenanten in de houtsectoren”, verzucht […]

woerden – Het ministerie van Onderwijs moet de veiligheid tijdens lessen techniek garanderen. Dat stelt de Hout- en Bouwbond CNV naar aanleiding van een Arbeidsinspectie-rapport waaruit blijkt dat in timmerafdelingen van scholen vaak onveilig wordt gewerkt.

“De bedrijfstak, de vakbonden en het ministerie van Sociale Zaken steken miljoenen euro�s in arboconvenanten in de houtsectoren”, verzucht CNV sectorbestuurder R. Lahoye. “En dan blijkt dat het bij de basis, namelijk de scholen, al niet goed zit.” Volgens het vmbo-platform zijn de gegevens van de Arbeidsinspectie al achterhaald en hebben de betrokken scholen inmiddels de nodige maatregelen genomen. Lahoye betwijfelt dit.

Reageer op dit artikel