nieuws

Friese dodenweg N31 krijgt meer rijbanen

bouwbreed

leeuwarden – De tweebaans autoweg N31 tussen Zurich en Harlingen wordt in 2006 verdubbeld tot een vierbaans autoweg. Rijkswaterstaat heeft dat gisteren bekendgemaakt. Aanleiding voor de verdubbeling is niet de verkeersdrukte, maar de verkeersveiligheid op de weg. De afgelopen negen jaar vielen er bij ongelukken achttien doden en 37 gewonden. De kosten van de verdubbeling […]

leeuwarden – De tweebaans autoweg N31 tussen Zurich en Harlingen wordt in 2006 verdubbeld tot een vierbaans autoweg. Rijkswaterstaat heeft dat gisteren bekendgemaakt. Aanleiding voor de verdubbeling is niet de verkeersdrukte, maar de verkeersveiligheid op de weg. De afgelopen negen jaar vielen er bij ongelukken achttien doden en 37 gewonden. De kosten van de verdubbeling raamt Rijkswaterstaat op 27,3 tot 37,8 miljoen euro. De weg wordt geen autosnelweg, omdat er geen vluchtstrook naast komt te liggen. Om de 500 meter wordt wel een vluchtzone aangelegd.

Reageer op dit artikel