nieuws

Ex-minister Suriname meldt zich bij justitie

bouwbreed

paramaribo – De Surinaamse ex-minister Alibux heeft zich gisteren bij de justitiële autoriteiten gemeld om een gevangenisstraf van een jaar uit te zitten. Alibux werd vorig jaar veroordeeld wegens zijn rol bij de omstreden aankoop van een kantoorpand door de overheid, maar verdween kort voor het vonnis naar buurland Brazilië. Alibux, voorzitter van het Democratisch […]

paramaribo – De Surinaamse ex-minister Alibux heeft zich gisteren bij de justitiële autoriteiten gemeld om een gevangenisstraf van een jaar uit te zitten. Alibux werd vorig jaar veroordeeld wegens zijn rol bij de omstreden aankoop van een kantoorpand door de overheid, maar verdween kort voor het vonnis naar buurland Brazilië.

Alibux, voorzitter van het Democratisch Nationaal Platform 2000 (DNP2000) van ex-president Wijdenbosch en parlementariër, wordt verantwoordelijk gehouden van de omstreden aankoop van een pand in Paramaribo. De overheid betaalde in 1999 hier zo�n 800.000 euro voor aan een bevriende relatie van Alibux, terwijl de taxatiewaarde ruim 200.000 euro lager lag. Het vermoeden bestaat dat Alibux, die toen minister was onder Wijdenbosch, een deel van het geld in zijn eigen zak heeft gestopt.

Alibux was maandenlang spoorloos en verbleef volgens geruchten in Brazilië. Vorige week werd bekend dat hij via een illegale route weer naar Suriname was teruggekeerd.

Reageer op dit artikel