nieuws

Espero ontdoet zich van Brits moederbedrijf Envirohold

bouwbreed

waalwijk – Espero splitst zich af van het Britse moederbedrijf Envirohold. Dat heeft de Brabantse fabrikant van vouw- en paneelwanden laten weten. Directeur W. van der Spek heeft de onderneming uitgekocht en is de enige eigenaar.

Woordvoerder Jaap Hartman van Espero laat weten dat de management buy-out is ingegeven door de wil om zelfstandig te kunnen werken. “We zijn veel daadkrachtiger en hoeven geen rekening te houden met de belangen van andere bedrijven. Hierdoor kunnen we sneller op veranderingen in de markt inspelen”, licht hij toe. De producent van mobiele wanden heeft 55 mensen in dienst en is op jaarbasis goed voor een omzet van 10 miljoen euro.

Met de verworven vrijheid wil de onderneming de omzet in Nederland met zo�n 10 procent laten groeien. In het buitenland liggen de ambities nog iets hoger. Op de Duitse, Belgische, Franse, Spaanse en Portugese markt moet de omzet het komende jaar met zo�n 15 procent stijgen. De fabrikant heeft vergevorderde plannen om ook in de voormalige Oostbloklanden zijn paneelwanden aan de man te brengen.

Nieuwe producten moeten Espero op de binnenlandse markt aan de gewenste volumestijging helpen. De onderneming zet hiervoor in op nieuwe producten zoals paneelwanden van glas. Daarnaast worden de afzetmogelijkheden verruimd. Hartman: “Wij willen ons meer gaan richten op sportaccommodaties zoals gymzalen en sporthallen waar behoefte is aan een flexibele indeling van de ruimte”.

Onderwijssector

Om de ambities te verwezenlijken kijkt Espero ook naar de onderwijssector. “Wij hebben veel scholen als klant. Onze paneeldeuren worden daar met name gebruikt om de aula op te splitsen”. Door de ingezakte kantoormarkt, die geplaagd wordt door grootschalige leegstand, krijgt Hartman steeds meer opdrachten van de overheid. Een aanhoudende stroom nieuwe orders komt ook uit renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Reageer op dit artikel