nieuws

Duitse ruwbouwprijs woningen onder druk

bouwbreed

wiesbaden – De ruwbouwprijzen voor woningen zijn in Duitsland binnen het tijdsbestek van een jaar met 0,4 procent gedaald. De kosten van verwarmingsinstallaties daarentegen zijn met 2,3 procent gestegen. Dat blijkt uit een analyse tot en met november 2003 van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden. Staalbouwers konden afgelopen jaar 2,1 procent minder in rekening brengen. […]

wiesbaden – De ruwbouwprijzen voor woningen zijn in Duitsland binnen het tijdsbestek van een jaar met 0,4 procent gedaald. De kosten van verwarmingsinstallaties daarentegen zijn met 2,3 procent gestegen.

Dat blijkt uit een analyse tot en met november 2003 van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden. Staalbouwers konden afgelopen jaar 2,1 procent minder in rekening brengen. Steigerbouw en betonwerk leverden respectievelijk 1,3 en 0,9 procent minder op.

Voor de opdrachtgevers steeg de totale bouwprijs voor woningen slechts fractioneel met een half procent.

Reageer op dit artikel