nieuws

Dubieuze rol van bankier Holzmann

bouwbreed

frankfurt – Justitie in Frankfurt verdenkt bankier F. Neuber van een dubieuze handel in aandelen Philipp Holzmann om concurrent Hochtief de voet dwars te zetten. De topman van Landesbank WestLB zou de beurskoers van de in 2002 in staat van faillissement geraakte bouwreus ondersteund hebben met ongeoorloofde aandelentransacties. De directie van Holzmann wordt verdacht een […]

frankfurt – Justitie in Frankfurt verdenkt bankier F. Neuber van een dubieuze handel in aandelen Philipp Holzmann om concurrent Hochtief de voet dwars te zetten. De topman van Landesbank WestLB zou de beurskoers van de in 2002 in staat van faillissement geraakte bouwreus ondersteund hebben met ongeoorloofde aandelentransacties.

De directie van Holzmann wordt verdacht een overeenkomst te hebben gesloten met WestLB over de aankoop van vijf procent aandelen die feitelijk in bezit waren van de BHF Bank en Bank Warburg. Het te verwachten koersverlies leverde WestLB een schade van vijftig miljoen euro op. Het gat werd vervolgens gedicht door het schrijven van schijnrekeningen voor advieswerk, zo denkt de Frankfurter justitie. De constructie zou zijn opgezet om een dreigende overname van Holzmann door Hochtief te bemoeilijken.

Reageer op dit artikel