nieuws

Dakboekje niet verplicht, maar niemand kan zonder

bouwbreed

gorinchem – De zesde uitgave van het BDA Dakboekje is verschenen. Het is niet verplicht, maar in de praktijk kan niemand zonder. Het Dakboekje is weer iets dikker geworden.

“Veel gebruikers noemen het de �bijbel voor de dakenbranche�”, schrijft A.F. van den Hout van BDA Dakadvies in Gorinchem in het voorwoord. Om de parallel door te trekken: er staan wel degelijk geboden in het boekje. Niet tien bij elkaar, maar verspreid over de hoofdstukken. Het zijn de �BDA Regels�, met vette letters op een grijze achtergrond.

Nieuw in het Dakboekje 2004 is een hoofdstuk over toezicht op de uitvoering. Het hoofdstuk over onderhoud is uitgebreid. Aan het hoofdstuk over parkeerdaken, terrassen, groene daken en zonnepanelen zijn recent opgedane ervaringen toegevoegd. Nieuw zijn de stalen dakpanplaten bij de schubvormige dakelementen. Uiteraard is ook het hoofdstuk over de regelgeving gewijzigd.

Het Dakboekje 2004 bevat wel enige informatie over de milieuprestatie-eisen, maar in het hoofdstuk over VGM wordt de M niet nader uitgewerkt. De afkorting zou daar evengoed �Veiligheid, Gezondheid en Medische zaken� kunnen betekenen. Dat is jammer, want ook in de dakenbranche valt er veel te melden over bijvoorbeeld duurzaamheid en hergebruik. Daar staat tegenover dat het Dakboekje veel aandacht besteedt aan veiligheid.

Misschien kan het Dakboekje 2004 op internet worden gezet. Dat zou het zoeken naar trefwoorden aanzienlijk vergemakkelijken.

BDA Dakboekje 2004, ISBN 90-72438-15-9, 1376 bladzijden voor 79,50 euro, te bestellen bij BDA Groep, tel. 0183 669690.

Reageer op dit artikel