nieuws

Commotie in Heerlen over Yab Yum

bouwbreed Premium

HEERLEN – De verbouwing van een 18de-eeuwse monumentale boerderij in Heerlen tot een filiaal van het luxe bordeel Yab Yum blijkt illegaal. Heerlen heeft de verbouwing al in augustus stilgelegd, nadat bewoners van buurtschap Ten Esschen aan de bel hadden getrokken over sloopwerkzaamheden aan de uit 1742 daterende hoeve. De gemeente bevestigt dat er een […]

HEERLEN – De verbouwing van een 18de-eeuwse monumentale boerderij in Heerlen tot een filiaal van het luxe bordeel Yab Yum blijkt illegaal. Heerlen heeft de verbouwing al in augustus stilgelegd, nadat bewoners van buurtschap Ten Esschen aan de bel hadden getrokken over sloopwerkzaamheden aan de uit 1742 daterende hoeve.

De gemeente bevestigt dat er een aanvraag ligt voor de vestiging van een Yab Yum in de boerderij. Zij staat in principe welwillend tegenover de komst van het bordeel, maar “het is nog geen gelopen race”, aldus de woordvoerder. Eerst moet de bouwaanvraag deugen, en dan moet het bestemmingsplan nog worden gewijzigd.

Ook wil de gemeente meer weten over de levenswandel van de beoogde exploitant. Volgens de woordvoerder is de eigenaar van het pand niet alleen zonder bouwvergunning gaan verbouwen, maar heeft hij ook de bepalingen van de wel verkregen monumentenvergunning overtreden.

Reageer op dit artikel