nieuws

Burgers op gebreken aanspreekbaar

bouwbreed

den haag – Burgers en ondernemers worden directer verantwoordelijk voor het voldoen aan de bouwregels. Een wetsvoorstel van deze strekking heeft minister Dekker van VROM naar de Tweede Kamer gestuurd. Volgens de huidige wetgeving moet de gemeente een eigenaar van een pand dat niet voldoet aan de bouwregels eerst aanschrijven. Pas als de eigenaar de […]

den haag – Burgers en ondernemers worden directer verantwoordelijk voor het voldoen aan de bouwregels. Een wetsvoorstel van deze strekking heeft minister Dekker van VROM naar de Tweede Kamer gestuurd.

Volgens de huidige wetgeving moet de gemeente een eigenaar van een pand dat niet voldoet aan de bouwregels eerst aanschrijven. Pas als de eigenaar de gebreken niet binnen een bepaalde termijn opheft, kan de gemeente juridisch optreden.

Na de wetswijziging, die op 1 januari 2005 zou moeten ingaan, kan de eigenaar direct juridisch worden aangesproken op de gebreken. Burgemeester en wethouders van gemeenten krijgen de plicht om binnen een jaar na de inwerkingtreding van de wetswijziging een handhavingsbeleid vast te stellen.

Reageer op dit artikel