nieuws

Bouw Groningen blijft achter bij vraag

bouwbreed

groningen – Slechts twee van de in totaal 25 gemeenten in de provincie Groningen hebben voldaan aan de vooraf gestelde provinciale bouwopgave voor de afgelopen jaren. Dit ondanks de grote druk op de Groningse woningmarkt. In opdracht van de provincie Groningen heeft een extern bureau opdracht gekregen te onderzoeken waarom de woningbouw in een groot […]

groningen – Slechts twee van de in totaal 25 gemeenten in de provincie Groningen hebben voldaan aan de vooraf gestelde provinciale bouwopgave voor de afgelopen jaren. Dit ondanks de grote druk op de Groningse woningmarkt.

In opdracht van de provincie Groningen heeft een extern bureau opdracht gekregen te onderzoeken waarom de woningbouw in een groot aantal gemeenten zo is achtergebleven. Het onderzoek moet ook duidelijkheid brengen over de vraag naar de types woningen die in de praktijk worden gebouwd.

De provincie Groningen is al langer van mening dat gemeenten zich meer moeten richten op de nieuwbouw van huizen voor ouderen, alleenstaanden en de lagere inkomensgroepen, aangezien in die categorieën meer vraag is gekomen door het instorten van de woningmarkt.

Het vermoeden bestaat dat gemeenten zich ook het afgelopen jaar nog te veel hebben gericht op de bouw van duurdere koopwoningen, terwijl die vraag duidelijk afneemt. Gemeenten – en daarmee ook bouwers – reageren mogelijk te traag op de ontwikkelingen in de markt.

Reageer op dit artikel