nieuws

Bouw Betuweroute nog niet stilgelegd

bouwbreed

duiven – B en W van Duiven heeft ProRail dringend verzocht op korte termijn, doch binnen twee weken, een bouwaanvraag in te dienen voor de bovenleiding van de Betuweroute. Doet ProRail dat niet, terwijl het wel doorgaat met de bouw, dan volgt een dwangsom of het stilleggen van de bouw. De uitspraak van de Raad […]

duiven – B en W van Duiven heeft ProRail dringend verzocht op korte termijn, doch binnen twee weken, een bouwaanvraag in te dienen voor de bovenleiding van de Betuweroute. Doet ProRail dat niet, terwijl het wel doorgaat met de bouw, dan volgt een dwangsom of het stilleggen van de bouw.

De uitspraak van de Raad van State dat voor een bovenleiding een bouwvergunning noodzakelijk is, betreft een voorlopig oordeel. Ook is er sprake van een legaliseerbare situatie. Daarom neemt het college niet onmiddellijk een besluit over het stilleggen van de bouw, zonder ProRail hierover gehoord te hebben. Uiterlijk 23 januari moet ProRail zijn zienswijzen indienen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels