nieuws

Boete van 1,5 miljoen euro na tunnelexplosie

bouwbreed

londen – Het Japanse bouwbedrijf Nishimatsu moet een boete betalen van bijna 1,5 miljoen euro – inclusief kosten – na een explosie in een tunnel bij de bouw van de Docklands Light Railway (DLR) in Londen. De boete zelf kwam uit op 1 miljoen, een record voor een arbeidsongeval in de Britse bouwsector. Het ongeval […]

londen – Het Japanse bouwbedrijf Nishimatsu moet een boete betalen van bijna 1,5 miljoen euro – inclusief kosten – na een explosie in een tunnel bij de bouw van de Docklands Light Railway (DLR) in Londen. De boete zelf kwam uit op 1 miljoen, een record voor een arbeidsongeval in de Britse bouwsector.

Het ongeval gebeurde al weer vijf jaar geleden. Rond vijf uur in de ochtend deed zich tijdens druktesten een zware explosie voor in de tunnel die was bestemd voor uitbreiding van de metro-achtige spoorlijn. Door de kracht van de explosie ontstond een krater van 22 meter diameter. Nishimatsu verklaarde schuldig te zijn aan het ongeval. Het Japanse bedrijf was hoofdaannemer voor het project en maakte zelf de keus om bij het testen onder druk staande lucht te gebruiken. Nishimatsu had niet onderzocht of de bovengrond tegen de druk bestand zou zijn. Volgens de arbeidsinspectie was het aan het vroege uur te danken dat er geen slachtoffers vielen.

Reageer op dit artikel