nieuws

Beperkte afkalving bij vakbond IG Bau

bouwbreed Premium

frankfurt – De Duitse vakbond IG Bau heeft zijn ledental vorig jaar met 5,8 procent zien dalen tot 461.162. De inkrimping is minder groot dan op grond van de afnemende werkgelegenheid mocht worden verwacht. Het aantal Duitse bouwvakkers daalde vorig jaar met 7 procent. De centrale te Frankfurt is optimistisch en wil het verloren terrein […]

frankfurt – De Duitse vakbond IG Bau heeft zijn ledental vorig jaar met 5,8 procent zien dalen tot 461.162. De inkrimping is minder groot dan op grond van de afnemende werkgelegenheid mocht worden verwacht.

Het aantal Duitse bouwvakkers daalde vorig jaar met 7 procent.

De centrale te Frankfurt is optimistisch en wil het verloren terrein weer terug winnen. Vorig jaar schreef de vakbond 26.581 nieuwe leden in. Met het aantal werd het niveau van 24.537 in het jaar 2001 ruim gebroken. In 2002 – het jaar van de felle stakingsacties – groeide de bouwbond zelfs met 33.124 leden. IG Bau noemt opvallend dat het merendeel van de nieuwe leden bestaat uit jongeren.

Reageer op dit artikel