nieuws

Arbeidsinspectie op de vingers getikt

bouwbreed

WOERDEN – De Nationale Ombudsman heeft de Arbeidsinspectie op de vingers getikt. De inspectie deed ten onrechte geen onderzoek na een klacht van twee schilders over het werken met asbest. Dat heeft FNV Bouw gezegd. De Nationale Ombudsman bevestigt de FNV Bouw gelijk te hebben gegeven inzake een aanklacht van de bond. Naast een onderzoek […]

WOERDEN – De Nationale Ombudsman heeft de Arbeidsinspectie op de vingers getikt. De inspectie deed ten onrechte geen onderzoek na een klacht van twee schilders over het werken met asbest. Dat heeft FNV Bouw gezegd.

De Nationale Ombudsman bevestigt de FNV Bouw gelijk te hebben gegeven inzake een aanklacht van de bond. Naast een onderzoek had de Arbeidsinspectie volgens de bouwbond een proces-verbaal moeten opmaken tegen de werkgever van de twee schilders. De werknemers trokken in 1999 aan de bel bij de inspectiedienst nadat zij tijdens onderhoudswerk met asbest in aanraking waren gekomen.

De Arbeidsinspectie erkent dat het de klacht had moeten behandelen. Door een nieuwe werkwijze zal de fout voortaan niet meer voorkomen, zegt een woordvoerder. Volgens haar heeft de inspectie drie jaar geleden al haar excuses aangeboden aan de schilders.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels