nieuws

Amsterdam vergeeft wethouder debacle

bouwbreed

amsterdam – De Amsterdamse gemeenteraad vergeeft wethouder D. Stadig van stedelijke ontwikkeling de fouten bij aankoop van het Shell-terrein. Midden vorig jaar ging de raad akkoord met de aankoop van het terrein voor 140 miljoen euro. Het gebied wordt doorgeleverd aan ING Real Estate voor de bouw van 2200 woningen en 130.000 vierkante meter kantoren. […]

amsterdam – De Amsterdamse gemeenteraad vergeeft wethouder D. Stadig van stedelijke ontwikkeling de fouten bij aankoop van het Shell-terrein.

Midden vorig jaar ging de raad akkoord met de aankoop van het terrein voor 140 miljoen euro. Het gebied wordt doorgeleverd aan ING Real Estate voor de bouw van 2200 woningen en 130.000 vierkante meter kantoren. Stadig verklaarde destijds dat de gemeente 6 miljoen euro zou bijdragen aan de bodemsanering. Bovendien hoefde Amsterdam niet te vrezen voor kostenoverschrijdingen. Dat was achteraf gezien niet juist. Het aanbrengen van een leeflaag kost de gemeente 16 miljoen euro.

Reageer op dit artikel