nieuws

Aduco haalt grootste order uit zijn bestaan binnen

bouwbreed Premium

antwerpen – Aduco uit Ede heeft de opdracht binnengehaald om de ringweg rond Antwerpen te frezen. Met de order heeft het Gelderse freesbedrijf in één klap een kwart van zijn jaaromzet binnengehaald.

“Mijn haren staan nog recht overeind”, aldus directeur H. Frank. “Al jarenlang ben ik in België actief. Op zich dus niets bijzonders dat we in Antwerpen aan de slag gaan. Tot dusverre echter betroffen de werken hooguit 60.000 ton. Op de Ring van Antwerpen gaat het om 750.000 ton, de grootste opdracht uit ons 26-jarig bestaan. We frezen 14 kilometer en hetzelfde stuk weer terug. Plus de op- en afritten.”

Omdat het schrapen van de snelweg vanaf maart binnen een relatief kort tijdsbestek moet worden afgerond, heeft Aduco als onderaannemer de Nederlandse Frees Maatschappij in de arm genomen. De renovatie van de ringweg wordt onder regie van het Franse concern Screg uitgevoerd door de Belgische combinatie Broekhoven, Van Gorp en Wegebo.

“Afgelopen jaar was natuurlijk niet best”, geeft directeur Frank grif toe. Met dertig manschappen en twintig machines realiseerde zijn onderneming een omzet van 5 miljoen euro. “Het is zeuren en trekken in Nederland. De overheden zijn erg terughoudend. In België is de situatie trouwens niks beter. Prachtig dat je dan in de winter zo�n grote order binnenhaalt”.

Reageer op dit artikel