nieuws

Aanvang verbouwing ziekenhuis in Almelo

bouwbreed

almelo – Een bestuurslid van het Twenteborg-ziekenhuis heeft de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de polikliniek. De poli wordt met 1500 vierkante meter uitgebreid. De uitbreiding van de kliniek is het startpunt voor een grootscheepse herinrichting en verbouwing van het ziekenhuis die tien jaar in beslag gaat nemen. Voor deze operatie wordt circa […]

almelo – Een bestuurslid van het Twenteborg-ziekenhuis heeft de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de polikliniek. De poli wordt met 1500 vierkante meter uitgebreid. De uitbreiding van de kliniek is het startpunt voor een grootscheepse herinrichting en verbouwing van het ziekenhuis die tien jaar in beslag gaat nemen.

Voor deze operatie wordt circa 60 miljoen euro uitgetrokken. Na de uitbreiding van de polikliniek zal de zesde etage van de verpleegkundige afdelingen een nieuwe vleugel krijgen. Aan de achterkant van het ziekenhuis wordt de polikliniek verder uitgebreid met nieuwbouw. De eerste fase loopt tot 2006.

In de tweede fase van de verbouwing wordt het ziekenhuis opnieuw ingericht. Verder wordt het leidingwerk vernieuwd. Interessant onderdeel van de tweede fase is de nieuwbouw van een zorghotel (zotel) op de locatie in Almelo.

Reageer op dit artikel