nieuws

Staaltje intensief ruimtegebruik in Goor

bouwbreed

goor ­ Het gemeentehuis, politiebureau, bibliotheek en winkelruimte ondergebracht op 11.000 vierkante meter. Een staaltje van intensief ruimtegebruik in hartje Goor.

De bedoeling is zoveel mogelijk publieke diensten bij elkaar te brengen. De gebruikers kunnen van elkaars ruimten gebruikmaken.

Qua architectuur sluit het stadhuis naadloos aan bij het cultureel centrum Reggehof, dat er straks niet meer zo desolaat bij ligt op het grote dorpsplein.

Het U­vormige stadhuis verheft zich boven het politiebureau aan de linkerkant en de golvende winkelruimte aan de rechterzijde. Deze vleugels schuiven als het ware in het stadhuis. Aan het dorpsplein kraagt het dak van het stadhuis circa 12 meter uit. Het dak boven de ronde gevel wordt daar gedragen door ranke betonkolommen die met hogesterktebeton zijn gestort.

Opvallend

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels