nieuws

Samenhang wijk blijft door nieuwbouw en renovatie te mixen

bouwbreed

den haag ­ Slopen en vervolgens nieuw bouwen. Het lijkt de oplossing voor de naoorlogse woningen die niet meer voldoen aan de eisen van de tijd, maar dat is het toch niet. De samenhang in een wijk gaat bijvoorbeeld compleet verloren. De corporatie Vestia Den Haag Zuid­West zet nu in op een mix van sloop/nieuwbouw en renovatie. De zittende bewoners hebben de eerste keus. Het project Hof Loevesteijn is daar het voorbeeld van.

‘We zijn inmiddels een aantal jaren met vernieuwing aan de slag en we proberen het tempo de komende jaren te versnellen,’ zegt Vestia­directeur Jaap Koole. ‘Ons einddoel is een wijk waar niemand meer vertrekt, omdat hij of zij de gepaste woning niet kan vinden. Er moeten dus meer ouderenwoningen, meer koopwoningen en meer huurwoningen voor starters en voor gezinnen komen’.

Vestia bezit in Den Haag­Zuidwest achtduizend verhuurobjecten (woningen, winkels, garages). Verreweg de meeste woningen zijn klein bemeten portiekwoningen zonder lift. Toch wonen de bewoners met plezier in de wijk. Zij waarderen de ruime opzet, het vele groen, de winkels en het Zuiderpark. Maar er is wel een tekort aan differentiatie.

Hof Loevesteijn

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels