nieuws

Gemeente Zwolle kan plannen niet betalen

bouwbreed

Gemeente Zwolle kan plannen niet betalen

ZWOLLE ­ De gemeente Zwolle komt vrijdag met een perspectiefnota waarin onder meer wordt voorgesteld om de drie weken geleden gepresenteerde plannen voor Kamperpoort op de lange baan te schuiven. De gemeente Zwolle kan de plannen voor de herstructurering van de wijk Kamperpoort financieel niet waarmaken. Ook op het gebied van andere “strategische projecten” worden in de nota “keuzes gemaakt”, zo stelt een gemeentelijk woordvoerder. De herstructurering behelsde nieuwbouw van duizend woningen, sloop van 350 woningen en renovatie van 125 woningen. Bij een vertrouwelijke vergadering met een klankbordgroep uit de wijk is vorige week aan de bewoners gemeld dat de plannen worden “uitgesmeerd over vijftien jaar”. De gemeente stelt dat er nooit is toegezegd dat de plannen ook daadwerkelijk zouden worden uitgevoerd. Het is een ‘ideaalplan’ dat alleen werkelijkheid zou worden “als er genoeg geld zou zijn”. Bewoners zijn ontsteld. Zij zijn al minstens zes jaar betrokken bij de plannen en gingen er vanuit dat op niet al te lange termijn met de uitvoering begonnen zou kunnen worden. Woningcorporatie DeltaWonen heeft de afgelopen jaren een aantal te slopen woningen slechts minimaal onderhouden, in de wetenschap dat zij gesloopt en vervangen zouden worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels