nieuws

‘Kunstige’ damwand markeert De Laak

bouwbreed

amersfoort ­ De commissaris van de koningin van de provincie Utrecht, mr. B. Staal, onthult op 10 juni een tijdelijk kunstwerk dat de aanleg van grachtenstad De Laak in de Amersfoortse uitbreidingswijk Vathorst markeert.

De blikvanger blijft een jaar staan en en is vervaardigd op een aantal damwanden. Het idee voor het kunstwerk is afkomstig van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst en de Combinatie Infra Vathorst. De combinatie is eind maart begonnen met het bouwrijp maken van De Laak.

De 21ste eeuwse versie van een grachtenstad aan de rand van Amersfoort nabij knooppunt Hoevelaken telt uiteindelijk ruim 4000 woningen. In de eerste fase, het slaan van damwanden voor de grachten, wordt 3000 strekkende meter kademuur aangelegd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels