nieuws

Kavelprijzen Hengelo aanzienlijk gestegen

bouwbreed

hengelo ­ De kavelprijzen voor woningen gaan in Hengelo fors omhoog. De grootste stijging betreft de prijzen voor eengezinswoningen. Die gaan van 155 naar 230 euro per vierkante meter. Een verhoging van ruim 60 procent. Ook de grond van vrijstaande woningen gaat flink omhoog; van 172,50 naar 200 euro. Mensen die een twee­onder­een­kapwoning willen bouwen gaan 210 euro per vierkante meter betalen. Nu is dat nog 164 euro.

“Er is sprake van een inhaalslag. We hebben de kavelprijzen de afgelopen jaren onvoldoende laten meestijgen”, zegt H. de Lange, hoofd van het gemeentelijke grondbedrijf. Daarnaast wil Hengelo de kavelprijzen meer in overeenstemming brengen met de prijzen die de buurgemeenten Enschede en Almelo hanteren. Overigens wordt er de komende jaren in Hengelo weinig gebouwd. “Pas over een jaar of drie is er weer meer ruimte voor woningbouw.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels