nieuws

Ziekenhuis met uitstraling luchthaventerminal

bouwbreed

deventer – In april volgend jaar begint de bouw van het nieuwe Deventer Ziekenhuis. De nieuwbouw krijgt een oppervlak van ongeveer 80.000 vierkante meter.

Het ontwerp voor het gebouw is van De Jong, Gortemaker, Algra Architecten uit Gouda. Dit bureau kreeg technisch advies en aanvulling van Deerns technisch advies uit Maastricht en landschapsarchitectenbureau Paul Poelmans.

“Het resultaat werd een hoofdgebouw dat van de ontwerpers de uitstraling van een luchthaventerminal kreeg”, schetst projectmanager van de bouwdienst van het ziekenhuis, M. Breedijk.

De verschillende afdelingen en de centrale hal worden daarin via daklichten van daglicht voorzien. Het �rugdeel�, met de drie tanden en het blauwe metalen dak, wordt een gemetseld stenen gebouw van vijf bouwlagen.

Het deel daar tegenaan, de �voorbouw� bestaat uit drie bouwlagen waarbij hout en glas de uitstraling bepalen. Hier bovenop komt een groen sedumdak. In de ondergrondse bouwlaag van beide delen zit een parkeergarage van 12.000 vierkante meter, waar 450 auto�s terecht kunnen.

Aan de uiteinden van het 55.000 vierkante meter tellende hoofdgebouw komen het regionaal GGZ centrum, voor psychiatrie en een radiotherapeutisch instituut waar patiënten worden bestraald. Deze centra zijn 5.600 en 5.200 vierkante meter groot. Inmiddels rekenen meerdere aannemers aan het bestek.

In maart wordt het werk aanbesteed, zodat in april de bouw kan beginnen. Naar verwachting wordt het ziekenhuis in april 2007 opgeleverd.

Reageer op dit artikel