nieuws

Zaanstreek heeft bouwmeldpunt

bouwbreed

zaandam – De Zaanstreek beschikt sinds kort over een bouwmeldpunt. Dit Zaans Bouwmeldpunt moet een actieve bijdrage leveren aan het inlopen van de achterstand bij de woningbouw. Het meldpunt is opgericht door verschillende partijen die bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten zijn betrokken. Zij zijn verenigd in het Zaans Bouwplatform, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de […]

zaandam – De Zaanstreek beschikt sinds kort over een bouwmeldpunt. Dit Zaans Bouwmeldpunt moet een actieve bijdrage leveren aan het inlopen van de achterstand bij de woningbouw.

Het meldpunt is opgericht door verschillende partijen die bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten zijn betrokken. Zij zijn verenigd in het Zaans Bouwplatform, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Zaanstad en architecten, aannemers, ontwikkelaars, makelaars en woningcorporaties in de Zaanstreek. Deze �denktank� zoekt naar structurele oplossingen voor veel voorkomende problemen in de planontwikkeling.

Het Zaans Bouwmeldpunt zal betrokken partijen bij woningbouwprojecten groter dan vier woningen advies geven over het verloop van het gehele ontwikkelingstraject van woningbouwprojecten. Door dat proces te stroomlijnen en te versnellen, kan het bouwvolume worden opgevoerd.

Projectontwikkelaars en andere instanties kunnen de hulp van het Zaans Bouwmeldpunt inroepen door op de site (www.bouwmeldpunt.nl) knelpunten in woningbouwprojecten te melden, waarop vervolgens direct wordt gereageerd. Het werkgebied van het Zaans Bouwmeldpunt beperkt zich niet tot de gemeente Zaanstad, maar omvat tevens de gemeenten Oostzaan en Wormerland.

Reageer op dit artikel