nieuws

Woningbouw op militaire terreinen vanaf 2007

bouwbreed Premium

den haag – Woningbouw op voormalige defensieterreinen kan op zijn vroegst in 2007 plaatsvinden. Alleen van vliegkamp Valkenburg is nog niet bekend wanneer het beschikbaar komt voor bebouwing, omdat hiernaar nog studies lopen. Het vliegkamp sluit op zijn vroegst per 1 januari 2005.

Het Rijk is inmiddels gestart met een onderzoek naar de mogelijke toekomst van de verschillende terreinen. “Het is daarom nog te vroeg om nu specifiek de herbestemming per locatie te benomen”, schrijft minister Dekker (VROM) aan de Tweede Kamer.

Een team met mensen van de ministeries van Defensie, Financiën, VROM, Landbouw en provincies en gemeenten gaat begin 2004 voor elk van de vier vrijkomende terreinen bekijken wat de beste bestemming is.

De vrijkomende terreinen zijn naast Valkenburg, Soesterberg, Twente en Ede-Oost. Na de verplaatsing van respectievelijk Orions, helikopters, F16�s en eenheden (naar verwachting in 2005 en 2006) komen de terreinen in 2007 beschikbaar. Een deel krijgt waarschijnlijk de bestemming woningbouw, vooral de delen van de terreinen die nu reeds zijn bebouwd. Zeker is dat sommige stukken ook groen blijven en veranderen in natuurgebieden.

De terreinen komen vrij, omdat minister Kamp (defensie) de voorkeur gaf aan bezuinigingen boven het behoud van deze gebieden voor militaire doeleinden.

Reageer op dit artikel