nieuws

Winkels en garage op plek Hof van Gelderland

bouwbreed

arnhem – In Ede is eindelijk de slopershamer tevoorschijn gehaald om het Hof van Gelderland uit de jaren zeventig te slopen. Op die plek komt een nieuw winkelcentrum en onder de nabijgelegen Markt komt een (eerder omstreden) parkeergarage. Oorspronkelijk hoopten de partijen medio volgend jaar klaar te zijn met het winkelcentrum en de garage. ING […]

arnhem – In Ede is eindelijk de slopershamer tevoorschijn gehaald om het Hof van Gelderland uit de jaren zeventig te slopen. Op die plek komt een nieuw winkelcentrum en onder de nabijgelegen Markt komt een (eerder omstreden) parkeergarage.

Oorspronkelijk hoopten de partijen medio volgend jaar klaar te zijn met het winkelcentrum en de garage. ING Vastgoed en Macéka Exploitatie, verenigd in de VOF Hof van Gelderland verwachten nu dat de winkels en garage halverwege 2005 geopend kunnen worden.

De vertraging met een jaar heeft te maken met het wachten op de juiste huurders die het 12.000 vierkante meter grote winkelcentrum financieel haalbaar maken. Nu er genoeg ruimte is verhuurd kan de bouw echt beginnen. Voor de parkeergarage is overeenstemming bereikt tussen de gemeente en exploitant Q-park. Samen betalen ze 8,8 miljoen euro.

Een relletje over de aanbesteding die niet volgens de regels zou zijn en het idee dat er sprake was van staatssteun door de gemeentelijke bijdrage aan de garage, zijn met tussenkomst van Binnenlandse Zaken, met een sisser afgelopen.

Reageer op dit artikel