nieuws

Verbetering Veluwe ligt op schema

bouwbreed Premium

HOENDERLOO – De opknapbeurt van de Veluwe ligt op schema. Dat bleek vrijdag tijdens een bezoek van leden van de Tweede Kamer aan de Veluwe. De kamerleden kwamen kijken hoe het ervoor staat met het plan Veluwe 2010, dat van de Veluwe weer een groot aaneengesloten natuurgebied moet maken. De delegatie bezocht met een helikopter […]

HOENDERLOO – De opknapbeurt van de Veluwe ligt op schema. Dat bleek vrijdag tijdens een bezoek van leden van de Tweede Kamer aan de Veluwe. De kamerleden kwamen kijken hoe het ervoor staat met het plan Veluwe 2010, dat van de Veluwe weer een groot aaneengesloten natuurgebied moet maken. De delegatie bezocht met een helikopter enkele projecten van het plan. Dat plan werd drie jaar geleden door de provincie Gelderland en vijf ministeries gepresenteerd. De opknapbeurt is volgens de Gelderse commissaris van de koningin Kamminga nodig omdat de Veluwe dreigde te �verrommelen�.

De delegatie bracht ook een bezoek aan een oude kazerne bij Elspeet, die twee jaar geleden werd gesloten. Daar heeft inmiddels heeft de natuur weer de overhand.

Reageer op dit artikel