nieuws

Utrecht wil hoogbouw in tussengebied

bouwbreed Premium

utrecht – De gemeente Utrecht wil het gebied tussen het oude centrum en het hart van de nieuwe Vinex-locatie Leidsche Rijn volbouwen met flats. De hoogbouw moet Leidsche Rijn aan het stationsgebied en de binnenstad vastknopen. Met de komst van de zone is nieuwe hoogbouw in een aantal overige (woon)wijken van Utrecht taboe. Dat stelt […]

utrecht – De gemeente Utrecht wil het gebied tussen het oude centrum en het hart van de nieuwe Vinex-locatie Leidsche Rijn volbouwen met flats. De hoogbouw moet Leidsche Rijn aan het stationsgebied en de binnenstad vastknopen. Met de komst van de zone is nieuwe hoogbouw in een aantal overige (woon)wijken van Utrecht taboe.

Dat stelt het college van B en W in een structuurnota over de stadsontwikkeling. Door het gebied tussen de Dom en de kern van Leidsche Rijn met hoogbouw te accentueren hoopt het gemeentebestuur een eenheid te maken van de twee centra die de stad in de toekomst zal tellen. Om hoeveel flats het gaat is nog niet bekend. Wel is bekend dat de gemiddelde bouwhoogte van 15 meter op sommige plekken ver kunnen worden overschreden

Reageer op dit artikel