nieuws

Twee ecoducten nabij Amersfoort

bouwbreed Premium

amersfoort – De provincie Utrecht, het ministerie van Defensie, Prorail en diverse betrokken gemeenten hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de aanleg van een groene corridor die de Leusderheide met de natuurgebieden rond Soest moet verbinden. In de groene zone komen twee ecoducten: één over de A28 en één over de provinciale weg […]

amersfoort – De provincie Utrecht, het ministerie van Defensie, Prorail en diverse betrokken gemeenten hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de aanleg van een groene corridor die de Leusderheide met de natuurgebieden rond Soest moet verbinden. In de groene zone komen twee ecoducten: één over de A28 en één over de provinciale weg tussen Leusden en Amersfoort.

De corridor is bedoeld voor grotere diersoorten zoals dassen, reeën en edelherten. Zij kunnen via de ecoducten en andere voorzieningen de (spoor)wegen tussen de noordelijke en de zuidelijke Heuvelrug passeren.

De provincie trekt geld uit om het ecoduct over de Amersfoortsestraat in 2009 te kunnen aanleggen. De benodigde gronden zullen voor die tijd zijn aangekocht, zo maakte de provincie bekend. Rijkswaterstaat begint in 2005 met de bouw van het groene kunstwerk over de A28. Hoeveel geld de inrichting van de corridor gaat kosten was nog niet precies te zeggen.

Reageer op dit artikel