nieuws

Toegenomen aanvraag zand- en grindwinning

bouwbreed Premium

maastricht – De in de Panheelgroep verenigde ontgrinders willen meer grind winnen in Midden-Limburg. Dat blijkt uit aanvragen bij Rijkswaterstaat voor de afgraving van 750.000 kubieke meter grind en zand uit de Geul in Asselt en een nieuwe zand- en grindwinning in de Oolderplas bij Roermond. De provincie Limburg ziet niets in deze aanvragen. Volgens […]

maastricht – De in de Panheelgroep verenigde ontgrinders willen meer grind winnen in Midden-Limburg. Dat blijkt uit aanvragen bij Rijkswaterstaat voor de afgraving van 750.000 kubieke meter grind en zand uit de Geul in Asselt en een nieuwe zand- en grindwinning in de Oolderplas bij Roermond.

De provincie Limburg ziet niets in deze aanvragen. Volgens het provinciebestuur zijn de aanvragen pogingen om de druk op te voeren, nu het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft laten doorschemeren wel iets te zien in nieuwe afgravingen. Zonder deze nieuwe afgravingen zou de grindwinning stil komen te liggen door de vertraging in de besluitvorming over de Grensmaas. De Limburgse gedeputeerde M. Vestjens is niet te spreken over de nieuwe aanvragen. Wat de provincie betreft komt er een einde aan het baggeren van grind.

Reageer op dit artikel