nieuws

Task-force aan de slag met Piazza Center

bouwbreed Premium

eindhoven – Een task-force onder leiding van de burgemeester gaat in Eindhoven op korte termijn trachten een oplossing te vinden voor het winkelcentrum Piazza Center in Eindhoven. Dat centrum is te dicht tegen de spoorbaan aangebouwd, waardoor een onveilige situatie is ontstaan. Het Piazza Center is nagenoeg klaar. Dat is de uitkomst van een overleg […]

eindhoven – Een task-force onder leiding van de burgemeester gaat in Eindhoven op korte termijn trachten een oplossing te vinden voor het winkelcentrum Piazza Center in Eindhoven. Dat centrum is te dicht tegen de spoorbaan aangebouwd, waardoor een onveilige situatie is ontstaan. Het Piazza Center is nagenoeg klaar.

Dat is de uitkomst van een overleg gistermiddag tussen de minster van VROM en het Eindhovense gemeentebestuur. De task-force, die zal bestaan uit vertegenwoordigers van de VROM-inspectie, Verkeer en Waterstaat en Prorail, zal erop gericht zijn dat het winkelcentrum volgens planning op 1 april open kan.

De task-force zal zich onder meer richten op de snelheid waarmee treinen met gevaarlijke stoffen het winkelcentrum passeren. Mogelijk wijkt de praktijksituatie voor Piazza Center in gunstige zin af van de snelheden die eerder door TNO zijn vastgesteld. Ook wordt niet uitgesloten dat aan het gebouw een en ander moet worden aangepast.

Reageer op dit artikel