nieuws

Surinaamse vestiging van Ballast verkocht

bouwbreed Premium

paramaribo – Ballast Nedam International heeft de vestiging in Suriname verkocht aan de lokale Pa-sons Group. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Ballast beleefde in de jaren negentig hoogtijdagen in Suriname. Het bedrijf bouwde onder meer voor 7,4 miljoen dollar de nieuwe Nederlandse ambassade in Paramaribo en kreeg in 1996 de opdracht voor de bouw van […]

paramaribo – Ballast Nedam International heeft de vestiging in Suriname verkocht aan de lokale Pa-sons Group. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Ballast beleefde in de jaren negentig hoogtijdagen in Suriname. Het bedrijf bouwde onder meer voor 7,4 miljoen dollar de nieuwe Nederlandse ambassade in Paramaribo en kreeg in 1996 de opdracht voor de bouw van twee bruggen over Suriname- en Coppenamerivier. Daar was een bedrag van ruim 83 miljoen dollar mee gemoeid. Suriname kon echter niet aan de aflossingsvoorwaarden voldoen. Pas na veel touwtrekken is een nieuwe regeling getroffen. De laatste termijn is vorige maand betaald.

Sinds de oplevering van de brug over de Surinamerivier, medio 2000, ontbrak het Ballast Nedam aan grote opdrachten in de voormalige kolonie. Ook slaagde het bedrijf niet in het streven om in de regio aan voldoende werk te komen.

Lange tijd is Ballast Nedam in onderhandeling geweest met de overheid van buurland Guyana voor de bouw van een brug, maar dat plan is uiteindelijk afgeblazen. De nieuwe eigenaar heeft gegarandeerd dat de negentig werknemers van Ballast Nedam hun baan behouden. Directeur Rajen Pahladsingh is zelfs voornemens tachtig nieuwe arbeidskrachten aan te trekken.

Reageer op dit artikel