nieuws

SGGS Technoglas breekt productierecord

bouwbreed Premium

emmen – Technoglas in Emmen heeft een record gebroken. Het bedrijf heeft dit jaar voor het eerst meer dan een miljoen vierkante meter enkel glas getransformeerd tot 500.000 vierkante meter dubbel glas.

Vestigingsleider B. Sissing heeft een verklaring voor de prestatie van het bedrijf. “Het personeelsverloop is laag, de werknemers zijn erg gemotiveerd en staan op de goede plek in het productieproces. Daarnaast hebben wij als voordeel dat we niet alleen afhankelijk zijn van de bouwmarkt in Noord-Nederland.” SGGS Technoglas in Emmen maakt onderdeel uit van het Franse Saint-Gobain. In de fabriek in Emmen wordt isolatieglas gemaakt. Daarnaast is Technoglas sinds eind vorig jaar dealer van de zelfreinigende glassoort SGG Bioclean.

Dit jaar verwacht Sissing een jaarproductie van 520.000 vierkante meter dubbel glas te bereiken. Dat is 25.000 vierkante meter meer dan vorig jaar. Toch is de vestigingsleider voorzichtig over de toekomst. “Ik zou liegen als ik zei dat we niets merken van de economische recessie. We merken wel dat het over de hele linie wat minder wordt.”

Sissing denkt volgend jaar opnieuw over de grens van 500.000 vierkante meter dubbel glas heen te gaan. “Daar gaan we voor. Het is echter moeilijk voor ons als fabriek om ver vooruit te kijken. Wij zijn afhankelijk van de verkopen door onze handelsvestigingen. Omdat wij altijd maatwerk leveren kunnen we niet op voorraad produceren. Wij maken uitsluitend producten die al zijn verkocht.”

Technoglas heeft 65 werknemers in dienst. De omzet bedraagt 16,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel