nieuws

Regeling puinbreken geldt vanaf maart

bouwbreed Premium

den haag – De regels voor mobiele puinbrekers zijn vanaf maart 2004 voor het hele land hetzelfde. De ministerraad heeft ingestemd met het ontwerpbesluit waarin regels worden gesteld voor het breken van puin met installaties die tijdelijk op bouw- of slooplocaties staan. Het besluit bevat uniforme regels en milieuvoorschriften voor deze mobiele puinbrekers en beoogt […]

den haag – De regels voor mobiele puinbrekers zijn vanaf maart 2004 voor het hele land hetzelfde. De ministerraad heeft ingestemd met het ontwerpbesluit waarin regels worden gesteld voor het breken van puin met installaties die tijdelijk op bouw- of slooplocaties staan. Het besluit bevat uniforme regels en milieuvoorschriften voor deze mobiele puinbrekers en beoogt een adequaat beschermingsniveau te waarborgen voor omwonenden en andere personen in de omgeving van de sloopwerkzaamheden.

Vanaf maart geldt een verbod op de aanvoer en verwerking van puin van buiten de locatie van de sloopwerkzaamheden. Het besluit bepaalt tevens dat de puinbreker maximaal drie aaneengesloten maanden achtereen mag werken en bevat voorschriften over milieuaspecten zoals geluid, trilling, stof en bodembescherming. Het ontwerpbesluit maakt een eind aan de verschillende provinciale verordeningen voor mobiele puinbrekers.

Reageer op dit artikel