nieuws

Premiejager onderuit bij Amstelland MDC

bouwbreed Premium

amsterdam – Onregelmatigheden bij de overname van ontwikkelaar MDC door Amstelland heeft een accountant van PriceWaterhouseCoopers zijn functie gekost. De vennoot kwam volgens NRC Handelsblad op een zijspoor nadat president-commissaris C. Boonstra een opmerkelijke vermenging van persoonlijke en zakelijke belangen constateerde. De accountant wilde een premie van 3 miljoen euro ontvangen als hij slaagde in […]

amsterdam – Onregelmatigheden bij de overname van ontwikkelaar MDC door Amstelland heeft een accountant van PriceWaterhouseCoopers zijn functie gekost.

De vennoot kwam volgens NRC Handelsblad op een zijspoor nadat president-commissaris C. Boonstra een opmerkelijke vermenging van persoonlijke en zakelijke belangen constateerde. De accountant wilde een premie van 3 miljoen euro ontvangen als hij slaagde in een strenge taxatie de prijs van MDC flink te drukken.

In een verklaring benadrukken de raad van commissarissen en het bestuur van AM (Amstelland MDC) bij de overname geen succespremie te hebben betaald voor de werkzaamheden van PwC of een medewerker van het accountantskantoor. Uitgekeerd is een van het resultaat onafhankelijke honorering. Het voorstel succes te belonen door een premie, is afgewezen.

Vraag is wie binnen Amstelland in principe akkoord ging met de uit te keren premie van 3 miljoen euro. In NRC Handelsblad stelt Boonstra bestuursvoorzitter K. de Ruiter een berisping te hebben gegeven. Topman J. Nijhuis van PwC zette de betrokken accountant uit zijn functie vanwege strijdig gedrag met de interne regels.

Reageer op dit artikel