nieuws

Plannen voor garages centrum Amsterdam

bouwbreed Premium

amsterdam – De gemeente Amsterdam en stadsdeel Amsterdam Centrum gaan plannen ontwikkelen voor twee parkeergarages aan de Singelgracht in de omgeving van het Weteringcircuit en het Frederiksplein. In de Nota�s van Uitgangspunten, voor beide garages, wordt aangegeven waar de garages precies komen te liggen, wat de parkeercapaciteit is, hoe ze worden ontsloten en hoe het […]

amsterdam – De gemeente Amsterdam en stadsdeel Amsterdam Centrum gaan plannen ontwikkelen voor twee parkeergarages aan de Singelgracht in de omgeving van het Weteringcircuit en het Frederiksplein.

In de Nota�s van Uitgangspunten, voor beide garages, wordt aangegeven waar de garages precies komen te liggen, wat de parkeercapaciteit is, hoe ze worden ontsloten en hoe het maaiveld wordt heringericht.

De ontwikkeling van de twee Singelgrachtgarages is een gezamenlijk project van de gemeente Amsterdam en het stadsdeel Amsterdam Centrum. De garages moeten de stad beter bereikbaar en toegankelijker maken, mits parkeren voor bewoners wordt toegestaan, de garages bijdragen aan de �aanblik van de straat� en een aanzuigende werking van verkeer wordt voorkomen. Bij het ontwikkelingsplan wordt ook de exploitatie van de toekomstige bewonersgarage Vijzelgracht (bovenop het metrostation Noord-Zuidlijn) betrokken.

Naast de Nota�s van Uitgangspunten wordt ook een financieel ontwikkelingsplan opgesteld. Definitieve besluitvorming heeft naar verwachting plaats in september 2004, waarna de eerste paal voor beide garages in 2006 kan worden geslagen.

Reageer op dit artikel